‘Hijskranen zijn onze corebusiness. Het is ons met de paplepel ingegoten. Om samen met je vader, broer en toegewijde medewerkers zo’n bedrijf te runnen, is heel bijzonder.’

Richard Blom

‘Ik ben in hart en nieren altijd al een kranenman geweest en dat zal nooit veranderen’

Jos Blom

Geschiedenis

Jos Blom startte als ervaren kraanmachinist in de jaren ’80 zijn eigen onderneming, met één kraan. Daarmee legde Blom senior (Vader Jos genoemd) de basis van het huidige familiebedrijf.

Kraan 1, een Grove TMS met een hijsvermogen van 30 ton, staat nog steeds bij ons in de hal. Een paar jaar later kwam er een tweede kraan en de eerste werknemer. Er was zoveel werk dat het kranenpark snel uitbreidde.

Met een grotere diversiteit aan kranen, nam ook het aantal opdrachtgevers en soort opdrachten toe. Zoons Marco en Richard kwamen, zodra het kon, ook in het bedrijf werken. Marco als kraanmachinist en planner. Richard als kraanmachinist en techneut. In 2005 namen de gebroeders Blom het stokje over, maar Jos Blom is nog steeds werkzaam binnen het bedrijf, voornamelijk als kraanmachinist op de 60-meter torenkraan.

Inmiddels heeft ons bedrijf zo’n 40 werknemers, allemaal in dienst bij het bedrijf. Wij doen niet aan uitzendbureaus of flexibele schil. Onze kraanmachinisten zijn allemaal goed opgeleide professionals, die hun werk met passie en verantwoordelijkheidsgevoel doen.