Select a page
Planning: 085-8900189

16 januari 2018
Met trots blikken wij terug op 2017, het jaar waarin het 30-jarig bestaan van Jos Blom Kraanverhuur centraal stond.

Natuurlijk was dit niet het enige wat zich heeft afgespeeld, wij kijken graag samen met u terug.

  • Aftermovie Jos Blom open Air 2017
  • Uitbreiding kranenpark
  • Nieuwe machinisten
  • 3d autocad hijsplannen
  • Digitalisering

Aftermovie Jos Blom Open Air 24 juni 2017.


Uitbreiding kranenpark

2017. Een jaar waarin de groei in alle sectoren flink is toegenomen. Om aan de groeiende vraag te voldoen, hebben wij in 2017 ons kranenpark met de volgende machines uitgebreid:

  •  Liebherr LTM1300 –  300 tons mobiele telekraan met 78 meter hoofdmast eventueel te verlengen met jib naar behoefte.
  •  Liebherr MK140 – 65 meter mobiele torenkraan met de unieke eigenschap dat deze kraan ook traploos naar 70 graden kan optoppen, waardoor een hijshoogte van ruim 94 meter gehaald kan worden.
  •  Spiering AT6 – 60 meter mobiele torenkraan. De grootste mobiele torenkraan van Nederlandse makelaardij welke toch zeer flexibel kan worden ingezet. Hierdoor zijn zelfs de grachten van Amsterdam prima bereikbaar.
  •  2 stuks Liebherr MK88 – 45 meter mobiele torenkraan. Mooie sterke machines waarmee wij dagelijks in de randstad mee werken. Deze machines voldoen aan de nieuwste milieu eisen.


Nieuwe Machinisten

Groeiende economie en uitbreiding van het kranenpark betekent ook dat er extra machinisten nodig zijn. Hierin zijn wij natuurlijk niet de enige. Daarom hebben wij het afgelopen jaar diverse mensen omgeschoold en opgeleid tot machinist. Dit willen wij in 2018 graag voortzetten.


3D autocad hijsplannen

Veiligheid staat voorop! Veilig werken nemen wij heel serieus. Mede hierom hebben wij in 2017 onze hijsplannen naar een hoger niveau gebracht.

Wij tekenen nu alle locaties en kranen in 3d. Hier nemen we automatisch alle stempeldrukken en kraancapaciteiten in mee, zoals deze vanuit fabriek zijn voorgeschreven. Op deze manier staat altijd de juiste kraan op de juiste plek.

 

Digitalisering 

Weg met al dat papier, dat klinkt makkelijk. Om dit te realiseren, hebben wij hard gewerkt aan o.a. het digitaal maken van onze werkbonnen. Hiervoor hebben alle machinisten een eigen tablet gekregen. Hierop kunnen ze alle informatie over de klussen en de kranen inzien. Ook is er een speciale Jos Blom werkbonnen-app gemaakt waarin de klant de bon kan aftekenen. De tablet biedt meer voordelen, zo heeft iedereen altijd en overal inzicht in de keuringscertificaten van alle machines en hulpmaterialen, maar ook hijsplannen, vergunningen en routebeschrijvingen worden digitaal meegestuurd met de opdracht.

Verder is op kantoor het volledige inkoopproces geautomatiseerd, vanaf bestellen tot het inlezen en automatisch boeken van de factuur aan toe.