Select a page
Planning: 085-8900189

Met trots blikken wij terug op 2017, waarin het 30 jarig bestaan van Jos Blom Kraanverhuur centraal stond.

Natuurlijk was dit niet het enige wat zich heeft afgespeeld, wij kijken graag samen met u terug.

 

  • Aftermovie Jos Blom open Air 2017
  • Uitbreiding kranenpark
  • Nieuwe machinisten
  • 3d autocad hijsplannen
  • Digitalisering

 

Aftermovie Jos Blom Open Air 24 juni 2017.

 

Uitbreiding kranenpark

2017 een jaar waarin de groei in alle sectoren flink is toegenomen. Om aan de groeiende vraag te voldoen hebben wij in 2017 ons kranenpark met de volgende machines uitgebreid:

  •  Liebherr LTM1300 –  300 tons mobiele telekraan met 78 meter hoofdmast eventueel te verlengen met jib naar behoefte.
  •  Liebherr MK140 – 65 meter mobiele torenkraan met de unieke eigenschap dat deze kraan ook traploos naar 70 graden kan optoppen, waardoor een hijshoogte van ruim 94 meter gehaald kan worden.
  •  Spiering AT6 – 60 meter mobiele torenkraan. De grootste mobiele torenkraan van Nederlandse makelaardij welke toch zeer flexibel kan worden ingezet. Hierdoor zijn zelfs de grachten van Amsterdam prima bereikbaar.
  •  2 stuks Liebherr MK88 – 45 meter mobiele torenkraan. Mooie sterke machines waarmee wij dagelijks in de randstad mee werken. Deze machines voldoen aan de nieuwste milieu eisen.

 

Nieuwe Machinisten

Groeiende economie en uitbreiding van het kranenpark betekend ook dat er extra machinisten nodig zijn. Hierin zijn wij natuurlijk niet de enige en daarom hebben wij het afgelopen jaar diverse mensen omgeschoold en opgeleid tot machinist, dit willen wij in 2018 ook voortzetten.

 

3d autocad hijsplannen

Veiligheid staat voorop! Veilig werken nemen wij heel serieus en mede hierdoor hebben wij in 2017 onze hijsplannen naar een hoger niveau gebracht.

Wij tekenen nu alle locatie en kranen in 3d en nemen hier automatisch alle stempeldrukken en kraan capaciteiten zoals deze vanuit fabriek zijn voorgeschreven in mee, op deze manier staat altijd de juiste kraan op de juiste plek.

 

Digitalisering 

Weg met al dat papier, dat klinkt makkelijk. Om dit te realiseren hebben wij hard gewerkt aan o.a. het digitaal maken van onze werkbonnen. Hiervoor hebben alle machinisten een eigen tablet gekregen waarop ze kunnen zien waar ze heen moeten en is er een speciale Jos Blom werkbonnen app geschreven waarin de klant de bon kan aftekenen. De tablet bied meer voordelen, zo heeft iedereen altijd en overal inzicht in de keuringscertificaten van alle machines en hulpmaterialen, maar ook hijsplannen, vergunningen en routebeschrijvingen worden digitaal meegestuurd met de opdracht.

Verder is op kantoor het volledige inkoopproces geautomatiseerd vanaf bestellen tot het inlezen en automatisch boeken van de factuur aan toe.